Castellà

LAS PALABRAS HOMÓNIMAS Y POLISÉMICAS

Us deixo uns enllaços per practicar les paraules homónimes i polisèmiques. Primer de tot, visualitzeu el vídeo per tenir-ho més clar.L'AUTOBIOGRAFIA


(Per més informació us podeu adreça a aquesta pàgina).

Quin és la teva història? Qualsevol que hagi viscut una vida plena té alguna cosa fascinant que compartir i explicar. El secret per escriure una autobiografia és tractar-la com una història: un protagonista (tu), un conflicte central i un repartiment de personatges per mantenir al públic enganxat.

1- Escriu una cronologia de la teva vida. Investiga sobre la teva pròpia vida i crea una línia del temps, d’aquesta manera t’assegures no deixar-te cap data important (pluja d’idees).
No és obligatori començar pel teu naixament. També pots incloure alguna cosa de la teva història familiar: avis, pares,... Saber d’ells ajudarà a entendre com et vas convertir amb qui ets.

2- Identifica els personatges principals. Tota bona història té personatges interessants, amics i enemics que ajuden a desenvolupar la teva trama. Quins són el spersonatges de la teva vida? Més enllà de la teva família immediata, hi ha d’altres persones que t’han influenciat en la teva vida? Professors, entrenadors, tutors, amics, enemics, animals de companyia, famosos, …

3- Treu les bones històries. La història de la teva vida ha d’anar acompanyada d’anècdotes. Fes un borrador d’anècdotes de les històries principals i enllaça-les entre elles. Per exemple, quan vas portar un gos abandonat, quan t’enfilaves de la finestra de casa,...

4- Redacta en primera persona. Sigues autèntic per mantenir les persones enganxades al que llegeixen, no siguis molt formal i rígid a l’hora d’escriure-la. Obre el teu cor i esciure de manera que la teva personalitat es rebeli. Ets graciós, intens, espiritual, dramàtic? Doncs que la teva personalitat es manifesti quan expliquis la teva història.

5- Sigues revelador. És important que expliquis veritats de la teva vida, i que comparteixis tan talents de la teva vida com defectes. 

NORMAS ORTOGRÁFICAS

B/V


Aquí tenéis un slideshare que explica las normas de cuando escribir la b.
https://www.slideshare.net/rudykws/uso-de-la-b-8773004

También tenéis un video de cuando utilitzar la b.


Ahora practica con los siguientes juegos interactivos.

Cuando usar la V:

El siguiente enlace es un video:J/G


A continuación tenéis un video que os da consejos para saber cuando debemos escribir G o J.Ahora practica con los siguientes juegos interactivos:

R/RRLos siguientes enlaces son juegos interactivos para reforzar vuestra ortografía de la r/rr.
C/Z

Aquí tenéis dos enlaces con las normas de la C/Z/S.

Actividades de refuerzo:


LOS VERBOS


Os dejo un mapa conceptual para que tengáis claro las formas personales y no personales del verbo, la persona, el número, el tiempo y el modo.Aquí tenéis unos cuantos enlaces para ir practicando con los verbos.

´


LOS SIGNOS DE PUNTUACIÓN


Aquí tenéis unos cuantos enlaces para ir practicando los signos de puntuación. El primero, es un slideshare para acabar de reforzar lo que hemos visto en clase. Los demás enlaces son actividades prácticas.


FAMILIA DE PALABRAS: PRIMITIVAS Y DERIVADAS

Aquí tenemos algunos juegos para reforzar la formación de palabras. Os animo a ir practicando.
http://www.joaquincarrion.com/Recursosdidacticos/QUINTO/datos/01_Lengua/datos/rdi/U06/01.htm

http://www.joaquincarrion.com/Recursosdidacticos/QUINTO/datos/01_Lengua/datos/rdi/U06/02.htm

 http://www.juntadeandalucia.es/averroes/centros-tic/41009470/helvia/aula/archivos/repositorio/0/56/html/datos/01_Lengua/act/U04/0401_01.htm


http://www.joaquincarrion.com/Recursosdidacticos/QUINTO/datos/01_Lengua/datos/rdi/U07/01.htm

http://www.joaquincarrion.com/Recursosdidacticos/QUINTO/datos/01_Lengua/datos/rdi/U07/02.htm

http://www.juntadeandalucia.es/averroes/centros-tic/41009470/helvia/aula/archivos/repositorio/0/202/html/datos/rdi/U10/01.htm

http://www.joaquincarrion.com/Recursosdidacticos/SEXTO/datos/01_Lengua/datos/rdi/U05/02.htm

LA POESIA
Os dejo unos enlaces que os van a ir bien para repasar los poemas. El primer y segundo es un vídeo muy fácil de entender de la poesía y sus rimas. Miradlo. En el tercer enlace hay diferentes tipos de poesía que podemos leer y luego hay juegos de comprensión, adivininzas, crucigramas,...  Nos irá muy bien para lo siguiente que vamos a trabajar ;)


LOS DIPTONGOS Y LOS HIATOS

Os dejo enlaces para que vayáis practicando con los diptongos e hiatos. 

Aquí os dejo un slideshare para repasar lo trabajado en clase.
https://www.slideshare.net/profelengua/diptongos-e-hiatos-2 

Vídeo explicativo de lo que es un diptongo e hiato LA ACENTUACIÓN

Aquí tenéis algunos juegos interactivos para trabajar y reforzar la acentuación y diptongos e hiatos.
https://conteni2.educarex.es/mats/11756/contenido/home.htmlhttp://www.juntadeandalucia.es/averroes/centros-tic/41701419/helvia/aula/archivos/_21/html/mobligatorio/9200035/Actividades_nuestras/Trabajos_TIC/lengua/Lengua_TIC/ortografia_acentuacion/reglas.htm 
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada